Hulp bij het zoeken met uw browser

Op deze pagina geven we u aanwijzingen hoe u informatie op onze website kunt vinden wanneer u nog niet zo vertrouwd bent met internet.

1. De opbouw van de site van het ORGEL
2. Hoe informatie in de archieven op deze site te vinden
3. Hoe informatie in de agenda van deze site te vinden


1 Over deze site

Internet is vergelijkbaar met een enorme verzameling pagina's, die samen informatie bevatten over bijna alle onderwerpen die je maar kunt bedenken. Deze pagina's zijn onderling verbonden door schakels, die in Internetjargon 'links' heten. Meestal hebben deze links de vorm van een onderstreept, blauw gedrukt woord of zien ze eruit als 'knoppen'. Door met de muis zo'n woord/knop aan te wijzen en eenmaal te klikken, kom je op een andere Internetpagina terecht.
De site (Internetjargon voor 'verzameling pagina's') van het ORGEL kan worden gebruikt door op de links te klikken die in de bovenkant van het scherm zijn geordend.

Wilt u terug naar een vorige pagina? Gebruik daarvoor de knop 'Terug' ['Back'] van uw web browser, links bovenin uw scherm.

2 Hoe zoek ik informatie in het archief?

Het zoeken van informatie op de site en in de index van het ORGEL en de ORGELkrant begint met het klikken van de link 'Zoek'. Dit is een link naar alle beschikbare samenvattingen en andere elementen van deze site. U kunt hier een trefwoord intikken; een zoekmachine gaat daarna voor u kijken of er informatie over het door u gewenste onderwerp op de site van het ORGEL beschikbaar is, en presenteert de gevonden mogelijkheden in een overzichtelijke lijst.


3 Hoe zoek ik informatie in de agenda?

Stel, u wilt weten of er in de St.-Bavokerk te Haarlem binnenkort een concert is. Doe dan als volgt:
  1. Klik hierboven in het blauwe gedeelte van dit scherm op de knop [AGENDA]. De agenda wordt geopend, geordend per jaar

  2. Klik de link 'concerten'

  3. Kies 'Zoek' ['Find'] in het menu 'Bewerk' ['Edit'] van de web browser en typ: 'Bavo'

  4. Klik 'OK' en de web browser zal - indien het is georganiseerd - het concert tonen dat binnenkort in de St.-Bavokerk gegeven zal worden

Bent u niet in de gelegenheid dit concert te bezoeken? Herhaal dan de zoekopdracht: het volgende concert in de St.-Bavokerk zal dan getoond worden.